SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM-KFUK Ockelbo Basketklubb
Fotboll

Bli medlem i Ockelbo Basketklubb
Bli stödmedlem
STARKS SUMMERCAMP 2024
2024-05-06 20:18
STARKS SUMMERCAMP 2024
Måndag 8 juli - Fredag 12 juli
 
Ledare:
Alva Stark - Edvin Stark - Viggo Stark
 
Alla barn födda 2008-2016 är välkomna att anmäla sig.
Träningarna (1-2h/dag beroende på ålder) sker i Kuxahallen och efteråt bjuds det på frukt eller litet mellanmål.
 
Barn och ungdomar skrivna i Ockelbo Kommun har förtur och får sin plats sponsrad av kommunen, övriga deltagare betalar 700kr. I priset ingår träningar, t-shirt och mellanmål.
Begränsat med platser.
 
Anmälan sker via mejl:
anna.stark@ockelbobasket.se
Ange barnets namn, personnummer och tröjstorlek.
Sista anmälningsdag 16 juni.
 
Varmt välkommen med din anmälan!
 
Foto: Kuxabladet
HERRLAGETS COACHSTAB
2024-05-02 07:46
HERRLAGETS COACHSTAB SÄSONGEN 24/25
 
Ockelbo Basket kan med stolthet presentera coachstaben för herrlaget säsongen 24/25.
 
Headcoach Johan Stark
Vår rutinerade ledare gör comeback och blir headcoach. Johans styrkor som ledare är framförallt hans engagemang och vinnarmentalitet.
Ass coach Jocke Linder
Med den fina avslutningen på säsongen 23/24 så var en förlängning med Jocke en självklarhet för klubben. Jocke ser sig hellre själv i en assisterande roll kommande säsong.
Jockes styrkor är framförallt basketsmartness och taktik.
Ass coach Håkan Löfstrand
Vi är jätteglada att Håkan väljer att fortsätta även nästa säsong då han är oerhört omtyckt av våra spelare.
Håkans styrkor är framförallt scouting av motståndare och skapa god laganda.
 
Som ni förstår så kommer detta att bli en supertrio med stort klubbhjärta och mycket rutin.
BASKETENS DAG
2024-04-15 13:14

Den 14 april hade vi den sedvanliga avslutningen av säsongen -Basketens Dag. Alla våra aktiva delades upp i två lag och en maratonmatch spelades under hela dagen med avbrott för lag-, trepoängs- och dunktävling. Slutresultatet på tavlan vid dagens slut blev 146-143 till det vita laget.

På prisutdelningen uppmärksammandes Håkan Alkberg som snart går i pension, med ett hedersmedlemskap. Vi delade också ut en liten gåva till alla aktiva och utsåg "Årets Stjärnskott" och "MVP" i de lag som spelat i en BDF- eller förbundsserie.

F14

Årets Stjärnskott: Lilly Ström

Årets MVP: Alice Lingvall 

P14 Årets Stjärnskott: Anton Philström

Årets MVP: Kebron Medhane

HU16 

årets Stjärnskott: Jonas Mael

Årets MVP: Valter Östblom

HU18 Årets Stjärnskott: Gustav Heimer

Årets MVP: Gustaf Sahlberg 

Dam

Årets Stjärnskott: Emma Astner Årets

MVP: Nellie Lindell 

Herr Årets Stjärnskott: Felix Masud

Årets MVP: Edvin Jonsson 

 

Denna säsong har vi tagit stora kliv i vårt arbete med inkludering, trygghet och gemenskap. I första hand i form av vårt Basketfritids men också genom att upprätta en uppförandekod och en trygghetsplan. Arbetet med projektet att aktivera flera vårdnadshavare är påbörjat och kommer att fortsätta nästa säsong.

 

Vi vill rikta ett stort tack till alla ledare, vilka vardagshjältar och förebilder! Många timmar av planering, träningar och matcher – helt ideellt. Tack också till funktionärer och sponsorer som gör hela vår verksamhet möjlig. /Styrelsen

Tack Alkberg!
2024-04-15 07:44
Vi tackar en mycket viktig person som snart går i pension. Vi har utsett honom till föreningens första hedersmedlem med följande motivering:
 
HÅKAN ALKBERG
 
"Du har alltid varit där.
Genom alla år har du varit ett fantastiskt stöd för vår förening. Inte bara genom ditt arbete utan även, kanske främst, genom din person! Du har stöttat, hjälpt och fostrat våra ungdomar. Fixat, trixat och ordnat. Och alltid med en glimt i ögat och med en rolig historia att dela.
Ockelbo Basket utser Dig till föreningens första Hedersmedlem genom tiderna vilket kommer att ge dig livslångt medlemskap och gratis inträde till alla Ockelbo Basketmatcher för resten av ditt liv!"
 
Stort tack Håkan!
Resultat ifrån helgen
2024-03-19 15:52

Bra helg för våra ungdomslag!

4 matcher resulterade i 4 vinster! 

Förlust för herrlaget
2024-03-19 07:46
Herrlaget förlorade hemmamatchen mot Kalmar i Superettan igår. Det var en väldigt viktig match mellan två lag som hade otroligt mycket att spela för, hemmalaget i sin jakt på en slutspelsplats och bortalaget i sin jakt på att hamna på rätt sida om nedflyttningsstrecket.
Men tyvärr så var Kalmars motivation större än hemmalagets denna dag, och bortalaget hade kontroll på matchen i stort sett från minut 1 till slutsignalen.
Matchen börjar trevande och i brist på energi och fokus där Ockelbo inte hittar någon dynamik och fart alls i sitt anfallsspel, utan det går trögt och attackerna mot korgen känns lite kraftlösa och enkla för Kalmar att ta hand om. Som tur var så fungerade försvarsspelet relativt bra vilket gör att avståndet kunde hållas nere i halvtid, och det fanns förhoppningar om att laget skulle komma tillbaka efter halvtidsvilan med fokus och revanschlust.
Tyvärr så hittar hemmalaget aldrig in i matchen igen, utan den svaga starten och i hela den första halvan fortsätter även i den andra halvleken och man förlorar till slut matchen med 72-83.
Nu har herrlaget två matcher kvar i grundserien och slutspelsjakten är i teorin inte helt över. Det kräver dock att man vinner båda matcherna som är kvar samtidigt som andra resultat måste gå Ockelbos väg. Men oavsett hur andra resultat går så har man revansch att utkräva i båda dom avslutande matcherna, så motivationen borde ligga på topp!
 
Poänggörare:
Max 14p
Edvin S. 13p
Edvin J. 12p
Teodor 10p
Jeremy 8p
Felix 7p
Alexander 3p
Filip 3p
Chris 2p
 
Matchvärd Ockelbogårdar utsåg Alexander Olsson och Justin Tuckson till matchens lirare.
Publik: 289
 
Go Ockelbo Go!
Bli stödmedlem
Nyheter från våra lag
SuperEttan Herr, 05/12 18:22 
SuperEttan Herr, 15/11 14:56 
SuperEttan Herr, 19/10 15:23 
Sponsorer, 16/10 20:37 
SuperEttan Herr, 25/09 20:13 
 
Huvudpartner