SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM-KFUK Ockelbo Basketklubb
Fotboll

Bli medlem i Ockelbo Basketklubb
Bli stödmedlem
BASKETENS DAG
2024-04-15 13:14

Den 14 april hade vi den sedvanliga avslutningen av säsongen -Basketens Dag. Alla våra aktiva delades upp i två lag och en maratonmatch spelades under hela dagen med avbrott för lag-, trepoängs- och dunktävling. Slutresultatet på tavlan vid dagens slut blev 146-143 till det vita laget.

På prisutdelningen uppmärksammandes Håkan Alkberg som snart går i pension, med ett hedersmedlemskap. Vi delade också ut en liten gåva till alla aktiva och utsåg "Årets Stjärnskott" och "MVP" i de lag som spelat i en BDF- eller förbundsserie.

F14

Årets Stjärnskott: Lilly Ström

Årets MVP: Alice Lingvall 

P14 Årets Stjärnskott: Anton Philström

Årets MVP: Kebron Medhane

HU16 

årets Stjärnskott: Jonas Mael

Årets MVP: Valter Östblom

HU18 Årets Stjärnskott: Gustav Heimer

Årets MVP: Gustaf Sahlberg 

Dam

Årets Stjärnskott: Emma Astner Årets

MVP: Nellie Lindell 

Herr Årets Stjärnskott: Felix Masud

Årets MVP: Edvin Jonsson 

 

Denna säsong har vi tagit stora kliv i vårt arbete med inkludering, trygghet och gemenskap. I första hand i form av vårt Basketfritids men också genom att upprätta en uppförandekod och en trygghetsplan. Arbetet med projektet att aktivera flera vårdnadshavare är påbörjat och kommer att fortsätta nästa säsong.

 

Vi vill rikta ett stort tack till alla ledare, vilka vardagshjältar och förebilder! Många timmar av planering, träningar och matcher – helt ideellt. Tack också till funktionärer och sponsorer som gör hela vår verksamhet möjlig. /Styrelsen

Tack Alkberg!
2024-04-15 07:44
Vi tackar en mycket viktig person som snart går i pension. Vi har utsett honom till föreningens första hedersmedlem med följande motivering:
 
HÅKAN ALKBERG
 
"Du har alltid varit där.
Genom alla år har du varit ett fantastiskt stöd för vår förening. Inte bara genom ditt arbete utan även, kanske främst, genom din person! Du har stöttat, hjälpt och fostrat våra ungdomar. Fixat, trixat och ordnat. Och alltid med en glimt i ögat och med en rolig historia att dela.
Ockelbo Basket utser Dig till föreningens första Hedersmedlem genom tiderna vilket kommer att ge dig livslångt medlemskap och gratis inträde till alla Ockelbo Basketmatcher för resten av ditt liv!"
 
Stort tack Håkan!
Resultat ifrån helgen
2024-03-19 15:52

Bra helg för våra ungdomslag!

4 matcher resulterade i 4 vinster! 

Förlust för herrlaget
2024-03-19 07:46
Herrlaget förlorade hemmamatchen mot Kalmar i Superettan igår. Det var en väldigt viktig match mellan två lag som hade otroligt mycket att spela för, hemmalaget i sin jakt på en slutspelsplats och bortalaget i sin jakt på att hamna på rätt sida om nedflyttningsstrecket.
Men tyvärr så var Kalmars motivation större än hemmalagets denna dag, och bortalaget hade kontroll på matchen i stort sett från minut 1 till slutsignalen.
Matchen börjar trevande och i brist på energi och fokus där Ockelbo inte hittar någon dynamik och fart alls i sitt anfallsspel, utan det går trögt och attackerna mot korgen känns lite kraftlösa och enkla för Kalmar att ta hand om. Som tur var så fungerade försvarsspelet relativt bra vilket gör att avståndet kunde hållas nere i halvtid, och det fanns förhoppningar om att laget skulle komma tillbaka efter halvtidsvilan med fokus och revanschlust.
Tyvärr så hittar hemmalaget aldrig in i matchen igen, utan den svaga starten och i hela den första halvan fortsätter även i den andra halvleken och man förlorar till slut matchen med 72-83.
Nu har herrlaget två matcher kvar i grundserien och slutspelsjakten är i teorin inte helt över. Det kräver dock att man vinner båda matcherna som är kvar samtidigt som andra resultat måste gå Ockelbos väg. Men oavsett hur andra resultat går så har man revansch att utkräva i båda dom avslutande matcherna, så motivationen borde ligga på topp!
 
Poänggörare:
Max 14p
Edvin S. 13p
Edvin J. 12p
Teodor 10p
Jeremy 8p
Felix 7p
Alexander 3p
Filip 3p
Chris 2p
 
Matchvärd Ockelbogårdar utsåg Alexander Olsson och Justin Tuckson till matchens lirare.
Publik: 289
 
Go Ockelbo Go!
HEMMASEGER MOT TOPPLAGET AIK
2024-03-11 10:00
 
På lördagseftermiddagen tog Ockelbo emot AIK som låg i delad serieledning med Högsbo. Vi visste innan att det skulle bli en match med högt tempo då AIK är ett lag som spelar med hög press hela tiden. Mycket av snacket innan gick ut på att förbereda killarna på att möta upp detta med lika hög aggressivitet.
 
Och precis det gjorde vi. En första halvlek som vi vinner med 39-33. Ett strålande försvar och en Tim Nord som går på vatten. Edvin Jonsson var tillbaka efter att ha ett missat tre matcher pga skola och han var efterlängtad.
 
Inför andra halvlek var det fokus på att hålla intensiteten uppe och fortsätta spela fysiskt. AIK satte upp ett zon-försvar som bromsade upp vårt anfall men vi klarade ändå av att göra de viktiga poängen när det behövdes. Vår lagpappa Chris Singateh gjorde en fantastisk andra halvlek och var en stor faktor i denna match. Även Max Lundström förtjänar beröm efter en riktigt stark insats på båda sidorna av planen.
 
Till sist en seger med 77-62 mot ett tufft AIK Basket där försvarsspelet var den avgörande faktorn.
 
En riktig lagseger inför en fantastisk hemmapublik i Kuxahallen!
Publik: 357
 
Stort tack för till Sjöbacken Ockelbo för god mat och dryck innan och efter matchen.
Nästa match spelas söndag 17 mars kl 14:00, hemma i Kuxahallen mot Kalmar.
 
Jakten på slutspel fortsätter!
EN VINST OCH EN FÖRLUST FÖR HERRLAGET I HELGEN!
2024-03-06 10:06
 
Herrlaget hade en långresa till Skåne i helgen för två tuffa matcher i Superettan, som slutade i en vinst och en förlust.
På lördagen ställdes man mot det duktiga laget EOS från Lund. Matchen var i början helt jämn och första perioden slutar 25-25 efter effektivt anfallsspel från båda lagen. I början av den andra perioden gör Ockelbo ett ryck där man fortsätter vara effektiva framåt men får grepp om EOS i förvaret vilket gör att man går till halvtidsvila med en 10-poängsledning. I den andra halvleken turas lagen om att ha momentum där EOS i perioder tar sig närmare, men där Ockelbo alltid hittar vägar att då dryga ut ledningen igen. Killarna visade bra tålamod och självförtroende i trängda situationer och slutet av matchen blir relativt odramatisk. Det var en väldigt viktig vinst för tabelläget där samtliga spelare gjorde bra och stabila insatser.
 
Poänggörare mot EOS:
Jeremy 18p
Teodor 16p
Chris 11p
Alexander 9p
Edvin S. 7p
Felix 6p
Pontus 6p
Tim 4p
Max 4p
Filip 2p
 
På söndagen ställdes man mot ytterligare en duktig motståndare i Malbas från Malmö. Men här tog det tvärstopp och den tre matcher långa vinstsviten tog slut. Matchen var jämn hela första halvleken men det var en väldigt poängsnål match och det syntes tydligt att Ockelbos bensin var slut; varken ben eller huvud var med och man hade otroligt svårt och jobbigt mot Malbas aggressiva försvar. Dock så fungerade försvaret ganska bra så underläget var endast fyra poäng i halvtid. Men bensinen var som sagt slut och trots att man hela tiden ville och försökte så fanns inte den där energin, skärpan och aggressiviteten som krävs, varken i skytte eller attacker mot korgen. Till slut förlorade man med 66-51.
Nu måste laget snabbt hitta tillbaka genom vila av både kropp och knopp. Men det måste gå snabbt då man har en ny viktig match redan på onsdag hemma mot Djurgården!
 
Poänggörare mot Malbas:
Max 12p
Edvin S. 10p
Felix 9p
Teodor 5p
Chris 5p
Alexander 5p
Filip 3p
Jeremy 2p
 
Go Ockelbo Go!
Bli stödmedlem
Nyheter från våra lag
SuperEttan Herr, 05/12 18:22 
SuperEttan Herr, 15/11 14:56 
SuperEttan Herr, 19/10 15:23 
Sponsorer, 16/10 20:37 
SuperEttan Herr, 25/09 20:13 
 
Huvudpartner