SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM-KFUK Ockelbo Basketklubb
Fotboll

Bli medlem i Ockelbo Basketklubb
Bli stödmedlem
Ännu en viktig seger!
2024-02-19 15:04
Herrlaget vann sin andra raka seger i Superettan i går. Denna gång mot Tureberg, vilket innebär att man vunnit mot två topplag inom en vecka!
 
Matchen börjar lite trevande där båda lagen följs åt men där Tureberg hela tiden sitter i förarsätet genom ett högprocentigt skytte och leder med som mest åtta poäng. Hemmalaget biter sig dock fast och börjar successivt hitta spelet i både anfall och försvar. Det gör att avståndet minskas till ett tvåpoängsunderläge i halvtid och matchen känns väldigt jämn och helt oviss.
 
I den tredje quartern följs lagen fortsatt åt dom första fem minuterna och match är helt jämn. Men där och då får hemmalaget en grymt bra period i matchen där man helt stänger i försvaret och hittar ett snabbt och aggressivt anfallsspel där man varvar attacker mot korgen med öppna trepoängare. Man vinner dom sista fem minuterna med hela 15 – 3 och leder med 13 poäng inför sista quartern.
 
Men Tureberg är ett topplag av en anledning och dom hittar tillbaka i matchen igen där man steg för steg närmar sig och när några få minuter återstår så är man nästan ikapp helt. Dom sista två minuterna blir en rysare, men hemmalaget tappar aldrig ledningen och håller Tureberg bakom sig.
 
Grymt viktig och härlig vinst med 82 – 79!
 
Poänggörare:
Jeremy 24p
Edvin J. 19p
Alexander 11p
Teodor 9p
Felix 8p
Filip 6p
Max 5p
 
Matchvärd Parfymeri Chic utsåg matchens två lirare, Jeremy Burright och Oscar Jernberg.
 
Go Ockelbo Go!
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa statistik och annonser
Boosta inlägg
 
Alla reaktioner:
Lennys Färg & Fysik AB och 116 andra
 
Match mot Tureberg
2024-02-14 14:43
SISTA HEMMAMATCHEN I FEBRUARI!
Jakten på en slutspelsplats fortsätter, ny drabbning hemma i Kuxahallen på lördag.
 
SEH Ockelbo vs Tureberg
Lördag 17 feb
16:00
Kuxahallen
Matchvärd: Parfymeri Chic
 
Reservera plats på läktaren:
 
Grabbarna behöver ert stöd!
Vi ses på lördag!
Viktig seger för herrlaget
2024-02-14 14:41
Herrlaget tog en väldigt viktig seger mot topplaget Huddinge i Superettan i går. Men inte bara vinsten i sig var viktig, utan laget bröt också tre negativa trender gällande straffkastprocent, trepoängsprocent och sist men inte minst så gav man inte motståndarlaget ett försprång i början av matchen.
Laget börjar väldigt inspirerat och bestämt i både anfall och förvar. Man har bra kontroll på Huddinges farligaste vapen och man spelar ett tempofyllt och aggressivt anfallsspel, där man varvar väl avvägda attacker mot korgen med bra passningar till öppna trepoängare. Man har väldigt få dippar i spelet och springer genom dom första 20 minuterna och leder med hela 57(!)–30 i halvtid.
Den andra halvleken börjar trevande då Huddinge sätter upp ett zonförsvar och laget hittar inte snabbt nog in i rytmen. Man får öppna skott, men dom kommer inte riktigt så som man vill. Det avvaktande spelet i anfall tar man tyvärr med sig i försvaret där man tappar den kontroll man haft tidigare i matchen. Det gör att Huddinge hittar glöd och tar sig steg för steg närmare, men hemmalaget hittar det man vill mot zonen som ger viktiga poäng när man som mest behöver det. Man håller undan och vinner till slut med 92 – 76.
Det finns mycket att glädja sig åt men frågan är om inte lagets hela 30 assist är det mest glädjande, vilken laginsats! Nu väntar en veckas träning och förberedelser inför nästa helgs match mot ännu ett topplag Tureberg.
 
Poänggörare:
Edvin J. 21p (5 assist)
Teodor 12p
Jeremy 12p (11 returer och 7 assist)
Alexander 12p
Max 11p
Felix 7p (8 assist)
Chris 7p
Filip 7p
Tim 3p
 
Matchvärd Mattes Bröd utsåg matchens två lirare, Edvin Jonsson och Pedro Hök.
Publik: 328
Go Ockelbo Go!
Förlust efter rysare
2024-02-14 14:38
Herrlaget mötte på söndagen Eskilstuna Basket.
Gästerna har haft en tuff säsong och hade stärkt upp laget med två importspelare tillsammans med en återvändande Mourvel Mourvel som provat proffsspel Spanien. Helt plötsligt är gästerna ett av de större lagen i serien och det visade sig också under matchen.
Hemmalaget har fortfarande kapten Stark i gips vilket innebär att Felix Masud och Pontus Oksman får ta ett större ansvar på guardpositionen.
Matchstarten var inte alls bra av hemmalaget. Gästerna startar inspirerat och dominerar 3-sekundersområdet genom den enorma engelsmannen Kingsley Nwagsboso (slutar på 21 p och 24 returer). En tidiga bortaledning med 4-20.
Allt eftersom jobbar sig Ockelbo in i matchen och får bättre kontroll på försvar och returtagning samt ökar tempot i anfallet. Resterande del av matchen kan enkelt summeras av ett hemmalag som jagar och ett gästande lag som nyper i trepoängare vid rätt tillfälle.
Avslutningen blir dramatisk. Hemmalaget har lika och till och med en poäng upp men gästernas (och tidigare Ockelbo-spelaren) Simon Findén har nerver av stål från straffkastlinjen. Ett sista spel, i de sista tiondelarna, är nära att ta matchen till förlängning men gästerna vinner till sist, ändå rättvist, med 81-79.
Den stora lärdomen för hemmakillarna måste vara att vara med redo vid uppkast. Inte första gången det händer. Men det positiva är återigen ett lag som aldrig ger upp!
Flera spelare i hemmalaget ska ändå ha lite extra beröm. Jeremy Burright gör en suverän match med 28 p, 13 ret och 6 steals. Edvin Jonsson är lika bra som vanligt och landar på 18 p och 5 ass. Även unge Felix Masud tar för sig bra i båda ändarna av banan och slutar på 12 p och 6 returer.
 
I gästerna lyfter vi fram tidigare nämnda Kingsley och Findén tillsammans med Mourvel.
Poäng Ockelbo:
Burright 28, Jonsson 18, Masud 12, Manfredsson 7, Olsson 6, Singhateh 3, Nord 2, Lundström 2 och Oksman 1.
Bästa i Eskilstuna:
Nwagboso 21, Findén 16, Mourvel 16.
 
Matchvärd Ockelbogårdar utsåg Jeremy Burright och Simon Finden till matchen lirare.
Publik: 304
 
Match igen på lördag, hemma i Kuxahallen mot Huddinge.
Basketfritids
2024-01-29 18:40

Onsdag 31 januari kör vi igång basketfritids igen!

För dig i åk 5-8 som vill ha ett extra träningspass i veckan.

Träningen leds av killar ifrån vårt Superettanlag. 

Vi bjuder på mellanmål, ingen föranmälan behövs. 

 

  • Onsdagar (ej lov)
  • Mellanmål 14:30-15:00
  • Basketträning 15:00-16:00
  • Kuxahallen

 

I samarbete med Rönnåsen Skog och Ungdom.

 

Välkommen!

Fri entré på lördag när Ockelbo möter Fryshuset
2024-01-24 11:52

Äntligen dags för hemmamatch efter ett längre juluppehåll. I samarbete med Ockelbo kommun bjuder vi på fri entré.

Vårt herrlag möter Fryshuset med matchstart 16:00 i Kuxahallen.

Tävlingar, lotterier och överraskningar!

 

Du med säsongskort erhåller 20% rabatt på våra profilkläder.

 

NU FYLLER VI HALLEN OCH VISAR VEM SOM HAR SVERIGES BÄSTA BASKETPUBLIK!

VI SES PÅ LÖRDAG!

Bli stödmedlem
Nyheter från våra lag
SuperEttan Herr, 05/12 18:22 
SuperEttan Herr, 15/11 14:56 
SuperEttan Herr, 19/10 15:23 
Sponsorer, 16/10 20:37 
SuperEttan Herr, 25/09 20:13 
 
Huvudpartner