SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM-KFUK Ockelbo Basketklubb
Fotboll

Bli medlem i Ockelbo Basketklubb
Bli stödmedlem
Ockelbo-Malbas 9 december
2023-12-05 18:31
OCKELBO vs Malbas
Lördag 9 december
16:00
Kuxahallen
Matchvärd: Söderberg & Partners
Sista hemmamatchen för vårt superettanlag innan juluppehållet.
Förboka din plats på läktaren: anna.stark@ockelbobasket.se
HAR DU SÄSONGSKORT?
Vi har fyllt på vårt lager med t-shirts, sweatshirts, strumpor och mössor.
På lördag ger vi alla säsongskortsinnehavare 20% rabatt på våra profilkläder.
Försäljning klockan 14-16.
Vi ses på lördag!
USM omgång 2 H16
2023-12-05 18:27
Denna helg har USM för H16 spelats i Ockelbo. Fyra lag i grupp 2, där Ockelbo tog emot Södertälje, Kungsholmen och AIK.
Ockelbo mötte Södertälje i första matchen. Lagen följdes åt i halva matchen men sedan sprang Södertälje ifrån.
Mot Kungsholmen gjorde laget en otrolig upphämtning från minus 17 inför sista quarten till att förlora med 3 poäng.
Söndagsmatchen spelades mot AIK. Även denna match förlorade laget.
Coach Cecilia Sahlberg: "Så viktigt att få möta bra motstånd för att utvecklas. Laget spelar riktigt bra vissa delar av matcherna och det är dessa delar vi tar med oss för att fortsätta utvecklas."
Vi riktar ett stort grattis till gruppens vinnare Södertälje som i och med segern går vidare till omgång 3 i USM.
Matchens lirare:
Bild 1
AIK nr 8 Milo Alemdar och Kungsholmen nr 30 Leo Nelson
Bild 2
Ockelbo nr 12 Mail Gebretinsae och Södertälje nr 14 Leo Wahlstedt
Bild 3
Ockelbo nr 18 Aldin Muminovic och Kungsholmen nr 87 Felicien Lebreton
Bild 4
AIK nr 1 Jeanalix Junior Guede och Södertälje nr 23 Oskar Wangelin
Bild 5
Kungsholmen nr 10 Love Triumf och Södertälje nr 11 Hugo Winer
Bild 6
Ockelbo nr 16 Valter Östblom och AIK nr 24 Leo Acosta
Omgångens lirare: Södertälje nr 14 Leo Wahlstedt
Tack till ICA Supermarket Ugglebo som sponsrade med frukt under helgen.
SuperEttan Herr
Vinst mot RIG Mark
2023-12-05 18:22, SuperEttan Herr
En sen matchrapport efter en för föreningen väldigt aktiv helg - där vi arrangerat USM för HU16, Flickor DU14 hade match och vi var en del av knallarna på den lokala julmarknaden…
…och vi tog även emot RIG Mark i Superettan i en spännande match.
Poängmässigt följdes lagen åt genom hela matchen, på olika vis. RIG Mark stärktes av ett fantastiskt 3p skytte, med 45.5% satta vid halva matchen (och det stannade på 42%).
Ockelbo gjorde mest skada då de kom med fart in under motståndarkorgen, Jeremy Burright hade sin bästa kväll så långt i Ockelbotröjan med 28 poäng, 14 returer totalt.
Alex Olsson bjöd på en snygg buzzerbeater för hemmalaget - men efter matchen var det fler som pratade om motståndarlagets Eddie Hedqvists (26 poäng) långskott som avslutade andra - en trea som skickades iväg från en bra bit in egen planhalva.
Det var helt jämnt även mot slutet RIG Mark i ledning 66-65 då Edvin Stark skapade sig utrymme på en drive under korgen och såg ut att ha läge för en enkel layup, Edvin hittade istället ut till en vidöppen Tim Nord som satte 3p. RIG Mark skapade flera lägen sista minuten men lyckades inte få i bollen, en steal av Lundström och en block av Burright var viktiga defensiva spel för Ockelbo i det läget. Matchen avslutades med en Burright dunk som fick de 312 personerna i publiken att avsluta med en stående ovation.
Slutresultat 73-66, vilket även var kvällens största ledning.
SuperEttan Herr
Ockelbo Basket-Helsingborg
2023-11-15 14:56, SuperEttan Herr
Fjolårets slutspelssegrare Helsingborg kom till Kuxahallen med åtta spelare till kvällens möte mot Ockelbo, som var fulltaliga.
Ockelbo inledde matchen starkast men det blev lite av en varannan quarter historia där Helsingborg tog kommandot i andra och Ockelbo tog igen det i tredje.
19-12, 14-25, 23-13 efter tre skrev siffrorna 56-50 till hemmalaget inför fjärde. Målgörandet blev en kollektiv historia denna afton, Max Lundström var den som gjorde mest med 19p.
I slutänden började Helsingborgspelarna slokna och fick sina två insidespelare utfoulade. Ockelbo kunde hålla undan och tog till slut segern med 75-69.
 
Poäng:
Nord 6
Jonsson 7
Stark 9
Burright 15
Lundström 19
Masud 7
Manfredsson 6
Singhateh 6
 
Företagarna och Bilbolaget stod för matchvärdskapet och innan match var det sponsorträff för drygt 40 personer i a-lokalen. Johan Stark, klubbikon och numera Generalsekreterare i Svenska ishockeyförbundet berättade sin historia, med rötter inom Ockelbo basket. Därefter besökte coach Antonio Lopez evenemanget och pratade inför matchen. Sjöbacken stod för mat och dryck.
SuperEttan Herr
Onsdagsdrabbning i Kuxahallen
2023-10-19 15:23, SuperEttan Herr
Ockelbo har haft det tufft på bortaplan den här säsongen där man ej vunnit någon match, men varit starka och obesegrade på hemmaplan. Ikväll behövde Ockelboherrarna åter hitta sig själva hemma i Kuxahallen.
Men det gjorde man inte.
Frågetecken inför match kring Ockelbos skytte fanns. Med miserabla 21% på treor och svaga 56% på straffar. Detta skytte utmanades av Sloga Uppsala, som stod för motståndet, med ett djupt förankrat zonförsvar som Ockelbo aldrig lyckades luckra upp. Kvalitativa möjligheter att skjuta sig in i matchen fanns, men Ockelbo lyckades inte med sina avslut och låg under med så mycket som 19 poäng i tredje. Ockelbo var aldrig nära.
Hemmalaget vinner dock fjärde quartern och får bygga vidare därifrån. Matchvärd var ICA Supermarket Ugglebo som utsåg veteranen Manos Nakos till bäste spelare i Sloga och Filip Persson fick vitsorden i hemmalaget. En stor eloge till Ockelbo Basket Supporterklubb som troget trummade, sjöng och stöttade sitt lag! Slutresultat 55-69
Bli stödmedlem
Nyheter från våra lag
SuperEttan Herr, 05/12 18:22 
SuperEttan Herr, 15/11 14:56 
SuperEttan Herr, 19/10 15:23 
Sponsorer, 16/10 20:37 
SuperEttan Herr, 25/09 20:13 
 
Huvudpartner